Posta Máté és Gesztelyi Nagy Zsuzsa festőművészek kiállítása Debrecenben

Épületes lélek címen nyílt közös kiállítása Posta Máté és Gesztelyi Nagy Zsuzsa festőművészeknek a debreceni Kölcsey Központ régi-új Bényi Galériájában. Posta a nemrégiben a Magyar Festészet Napján, a Szolnoki Művésztelepen is bemutatott új munkái mellett legújabb képeit is kiállította szülővárosában.
A kiállítás 2022. március 24-ig látogatható a Bényi Galériában.
„Gesztelyi Nagy Zsuzsa és Posta Máté Bényi Galériában bemutatott munkái bizonyos tekintetben egymás komplementerei, maga a kiállítás pedig a kifelé és a befelé tekintés szintézise – az építészeti örökséggel, tehát a múlt téri kivetüléseivel történő kettős számvetés.
Míg Gesztelyi figurális és az absztrakt megoldásokat ötvöző képei a szocreál örökségéhez tartozó panelbalkonokról nyitnak kilátást egy atmoszférikus, metafizikus világra, addig Posta a régi polgári épületek részleteit ragadja meg hiperrealisztikus pontossággal – hol a látómezőt kitöltő, utcatáblás, romos falrészletekre, hol pedig a homlokzati elemeket töredékesen visszatükröző ablakfelületekre koncentrálva figyelmünk.” (Áfra János)

Hozzászólás