Legyőzött határok – Kiállítás a MANK Nonprofit Kft. és a Szolnoki Művésztelep közös szervezésében ǀ2020. október 13-ig az Aba-Novák Agóra Galériában

A kiállításról készült katalógus a képre kattintva megtekinthető:

 

Tisztelt Művészek, Érdeklők!
A pályázatok benyújtásának határideje lejárt. A kiírás szövege lentebb olvasható.

Tisztelettel meghívjuk a MANK Nonprofit Kft., a Szolnoki Művésztelep és az Aba-Novák Agóra közös szervezésében megrendezendő

LEGYŐZÖTT HATÁROK című kiállításra
2020. szeptember 18-án 18 órára az Aba-Novák Agóra Galériájába (5000 Szolnok, Hild János tér 1.)

Köszöntőt mond:
Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója
Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere
A kiállítást megnyitja: Dr. Nagy Imre művészettörténész
A kiállítás házigazdája: Molnár Lajos Milán az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezetője
A kiállítás megnyitón közreműködik: Bán Kata Borbála és Engelmann Andrása a Magyar Táncművészeti Főiskola táncművész szakos hallgatói
A kiállítás kurátora: Verebes György a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője

Megtekinthető: 2020. október 13-ig (H-P: 10-18h, Szo: 10-16h)

További információ:
Szolnoki Művészeti Egyesület I 5000 Szolnok, Gutenberg tér 12/12. I +36 56 230 605
www.szolnokimuvesztelep.com I facebook.com/szolnokimuvesztelep

 

A SZOLNOKI MŰVÉSZTELEP ÉS A MANK NONPROFIT KFT. KÖZÖS NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Legyőzött határok
A Szolnoki Művésztelep és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös nyílt pályázati felhívást hirdet képző- és iparművészek számára Legyőzött határok címmel a Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességének határait, a fizikai erőt igénybe vevő műfajokhoz kapcsolódó, azokból ihletet merítő alkotások létrehozására, bemutatására.

A pályázat célja:
A pályázat kiemelt célkitűzése, hogy az alkotóművészet területén tevékenykedő jelentős vidéki művészközösségeknek megjelenési lehetőségeket biztosítson, támogassa a művészek lokális megszólítását és közösségé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését. További cél, hogy a színvonalas körülmények között megvalósuló megmutatkozási lehetőségek alkalmat teremtsenek a művészeknek a közönséggel való találkozásra, a helyi és térségi művészeti élet erősítésére.

A pályázat témája:
Pályázni az emberi test teljesítőképességének határait bemutató, az artista hagyományokat és a testi erőt igénybe vevő műfajokat középpontba helyező önálló műalkotással lehet. Egy pályázó egy műalkotással (festmény, grafika, szobor, egyéb technika) pályázhat.

Pályázók köre:
Pályázatot nyújthat be minden olyan képző- vagy iparművész, mint magánszemély, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni, és Szolnokhoz vagy szélesebb vonzáskörzetéhez köthető művészi életúttal rendelkezik.

 

A pályázat kötelező elemei:
A pályázatokat a  szolnokimuvesztelep@gmail.com címre várjuk az alábbi mellékletekkel:

  1. A pályázó aláírásával hitelesített szakmai önéletrajz maximum 3000 karakter, vagy 2 flekk terjedelemben, amely tartalmazza: a pályázó nevét, születési helyét és idejét, állandó/levelezési címét, e-mail címét, telefonszámát, illetve a művész alkotói hitvallását.
  2. A pályamű bemutatása maximum 1500 karakter terjedelemben, amely tartalmazza a pályamű címét, műfaját, a mű technikáját, méretét.
  3. A pályaműről készült jó minőségű fényképeket digitális formátumban adják be (maximum 5 MB méretben, felbontás legalább 300 dpi). Kérjük, hogy a műalkotásokról készített fotó-reprodukciót úgy készítsék el, hogy alkalmas legyen a kiállítási katalógusban való megjelentetésre is. Amennyiben a pályamű digitalizált változata meghaladná a 5 MB méretet, akkor a csatolmányt fájlmegosztó rendszer (WeTransfer, Mammutmail stb.) segítségével küldjék el, feltüntetve a küldeményben a pályázó nevét, valamint a pályamű címét. Ez esetben jelezzék a pályázatukban, hogy a pályamű fájlmegosztó rendszerrel fog a pályázat 3. mellékleteként érkezni.

Kérjük, az email tárgyában az alábbiakat tüntessék fel: LEGYŐZÖTT HATÁROK_Szolnok_Alkotó neve (pl. LEGYŐZÖTT HATÁROK_Szolnok_Minta Géza). A beérkező pályázatokat egy darab e-mailben várjuk az összes melléklettel együtt. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a több e-mailben érkező pályázatokat nem tudjuk értékelni. A legnagyobb elküldhető állományméret üzenetenként:  10 MB.

A pályázat beadási határideje: 2020. július 20.
A beadási határidő meghosszabbítva 2020. július 27-ig!

A pályázat elbírálása:
A beérkezett pályaműveket neves művészekből és művészettörténészekből álló szakmai zsűri értékeli. A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követően maximum 30 napon belül történik. A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.
A zsűri által kiválasztott alkotások a Legyőzött határok című kiállításon kerülnek bemutatásra a Kép/Test/Lét projekt megvalósítása keretén belül, valamint a kiállított művekről és alkotóikról színvonalas bemutató katalógus is készül. A kiállítás tervezett helyszíne a Szolnoki Művésztelep – Kert Galéria.  Tekintettel a jelenlegi koronavírus helyzetre, a kiállítás megvalósításának időpontja bizonytalan, de a zsűri által kiválasztott alkotókat folyamatosan informáljuk és időben értesítjük az aktualitásokról. Pályázóink megértését és türelmét előre is köszönjük!
A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a szolnokimuvesztelep@gmail.com címen.

 

Hozzászólás