A Szolnoki Művésztelep vetélkedője

 

Kedves Kollégák, Gyerekek!

 

A Szolnoki Művésztelep 2020. februárjában kétfordulós művészeti vetélkedőt szervez felső tagozatos diákok számára, melynek célja, hogy a versenyzők változatos feladatokon keresztül megismerjék a Szolnoki Művésztelep múltját és jelenét, az itt születő műalkotásokat,  a művészkolónia jelentőségét városunkban és hazánkban.

Az első fordulóban egy kreatív feladatot kell a csapatoknak beküldeni. A továbbjutott versenyzőket később tájékoztatjuk a második forduló idejéről és helyszínéről.

A verseny menete:
A verseny első fordulója csoportos projektmunka, melynek során a versenyzők (3 fős csapatokban) egy általuk választott szolnoki művész életét és munkáját mutatják be lapbook formájában. (A lapbook egy olyan kreatívan összehajtott kartonlap, tabló, amelyen az információkat mozaikszerűen elhelyezve adunk átfogó képet az adott témáról) A lapbooknak A3 méretűnek kell lennie, amely összehajtva belefér egy A4 es borítékba.

Tartalmaznia kell:
– A kiválasztott művész portréját (szabadon választott technikával)
– Néhány fontos eseményt az életéből
– Munkáinak bemutatása képekben
– A versenyzők kedvenc képei a művésztől
– Rövid leírás miért éppen őt választották

A versenyre a következő korcsoportokban lehet jelentkezni: 5-6., 7-8. osztály, amit a beküldött pályamunkákon fel kell tüntetni.
Az első forduló beadási határideje: 2020. március 15.

Az elkészült pályaműveket a postán kell elküldeni a megadott határidőre és az alábbi címre:
Levelezési cím:
Nagy Katalin Matild
5000 Szolnok, Liget út 31.

+36205637717
A beérkezett munkákat a művésztelepen alkotó művészekből összeállított zsűri bírálja el.

Hozzászólás