A japán kert árnya – Sinkó István kiállítása – Verseghy Ferenc Könyvtár Művészeti Szalon, Szolnok, Megtekinthető: 2018. november 20-ig

A Szolnoki Művészeti Egyesület meghívja Önt és barátait a Magyar Festészet Napja alkalmából

Sinkó István festőművész
A japán kert árnya című
kiállítására
2018. október 20. szombat, 14.00 órára

a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény Verseghy termébe
(5000 Szolnok, Kossuth tér 2.)

A kiállítást megnyitja: Szávai István rajztanár
Megtekinthető: 2018. november 20-ig (K-Sze-P: 9-18 h, Cs: 9-19 h, Szo: 9-13h, az intézmény november 1-4. között zárva tart)
A megnyitót követően 15.30 órától „FESTEBÉD” várja a vendégeket a Verseghy Ferenc Könyvtár udvarán.

Rövid leírás:
Fények, vonalak, árnyékok, foltok… a képépítés részei. Mit veszel észre, mi ragad meg, mit tartasz hasznosnak egy leendő festmény, vagy grafika elemeiként? Az itt bemutatásra kerülő kis vázlatok, ötletek, saját fotók átrajzolásai, gesztusok mind-mind egy majdani (tán soha meg nem valósuló) festmény, festmények első változatai. Kísérletek a tér és sík egymásara montírozására, vonalhálók és brutális foltok összesimítására. Néha a realitás (a fotón rögzített valóság szegmens) felülírja a ráépített absztrakciót –folt – vonalhálót. Néhol a fotó alámerül és alapként jelenik meg.
A KÉPzettársítás eredményeit néha címmel is ellátom ezeket a vázlatokat, mint például a tájképszerű Japán kertet. Holott lehetne más is a cím, sőt talán fölöslegesen avatkozik be a vázlat életébe, megkötve, megmerevítve azt. Ha egyszer egy készülő munka majd ebben a szabadságtartományban lesz képes maradni az indulástól a végkifejletig, az nagy elégedettséggel töltene el.

 A kiállítás az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál társrendezvénye.

 További információ: Szolnoki Művészeti Egyesület, 5000 Szolnok, Gutenberg tér 12/12. | +3656230605 | +36205637717
szolnoki@muvtelep.t-online.hu | www.szolnokimuvesztelep.com

Hozzászólás