Vége! TÁRLATVEZETÉS a 116 éves Szolnoki Művésztelep Jelenlét című kiállításán a kápolnásnyéki Halász-kastélyban

Előfordult már Önökkel, hogy egy szobor vagy festmény láttán legszívesebben megkérdezték volna az alkotót, vajon mit szeretett volna alkotásával üzenni? Ha igen, akkor most lehetőség nyílik arra, hogy egy különleges, zenés illusztrációval gazdagított tárlatvezetés során közvetlenül a művésznek tegyék fel kérdéseiket. A Szolnoki Művésztelep festő- és szobrászművészei szeretettel várják Önöket egy személyes és közvetlen hangvételű találkozásra a kápolnásnyéki Halász-kastélyba, amely során a Jelenlét című kiállítás műalkotásait mutatják be a látogatóknak.

A rendhagyó tárlatvezetés ideje: 2019. február 9. 10, 30 óra
Helye: Halász-kastély (Kápolnásnyék, Deák Ferenc utca 10.)
Tárlatvezető művészek: Pogány Gábor Benő szobrászművész, Szabó György szobrászművész, Verebes György festőművész, Révi Norbert szobrászművész, Király György festőművész
A kiállítás 2019. március 22-ig tekinthető meg minden nap 9-17 óra között.

“A jelenkori szolnoki művészcsapatban több nemzedék dolgozik együtt: a hosszú szolnoki alkotóperiódussal felvértezett idősebb, és a középgenerációhoz kapcsolható mesterek mellett jelen vannak a fiatalok is. Ez a változatos résztvevői kör is a garanciája annak, hogy nincs egységes stílus, nincs azonos szemlélet; Fazekas Magdolna, Verebes György és Soosur Georgios festészete, Király György grafikai világa, Révi Norbert, Baráth Fábián, Szabó György és Pogány Gábor Benő szobrászata által számos művészeti kifejezést, számos művészeti szólamot megszólaltató műegyüttessel ismerkedhetünk.”

Wehner Tibor művészettörténész

https://www.facebook.com/events/370613477084297/
@szolnokimuvesztelepofficial

Hozzászólás